Jdi na obsah Jdi na menu
 


České Budějovice - jaro 2008

21. 4. 2008

19. dubna 2008 jsme s částí náší smečky zavítali na jejich vůbec první výstavu, která se konala v jihočeské metropoli Českých Budějovicích. Vystavovali jsme fenečku českého fouska Orka z Hložku ve třídě mladých a dvě fenečky malých hrubosrstých vendeéských bassetů Agátu Idnys Slovakia ve třídě dorostu a Iris Elve Bohemica ve třídě mladých. Cestu a výstavní mumraj snášely všechny neobyčejně dobře, stejně jako prudký déšť v průběhu dopoledne.

Orka z Hložku - ČF- feny - třída mladých: příhlášeno 9 - nastoupilo celkem  8 fen.   Orka se v kruhu presentovala docela velmi pěkně (až na závěr, kdy nám všem vyslala jasný signál, co si o předvádění na výstavách myslí). Míra 59 cm, plnochrupá skus nůžkový. Ocenění modrá stužka čili výborná 4 (čtvrtá výborná v pořadí) a veliká spokojenost.

Agáta Idnys Slovakia - PBGV- feny - třída dorost: přihlášena pouze jedna a to naše Agáta. Výborná presentace a ocenění velmi nadějná.

Iris Elve Bohemica - PBGV - feny - třída mladých: přihlášena pouze jedna a to Iris. Předvádění odpovídající "začátečníkovi" občas bez náležité presentace (ať už to mám za sebou), lépe se presentovala v postoji než v pohybu. Pani rozhodčí však na ní neshledala žádných drobných vad a ocenila ji výborná 1 a zadala jí titul CAJC. V boji o CACIBa pak evidentně zaplatila, "daň nezkušenosti v kruhu" a titul CACIB byl po právu udělen soupeřce  Cherry Elve Bohemica.

Tedy s výpravou do Českých Budějovic byla veliká spokojenost a těšíme se na další akce.