Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěšné lesní zkoušky

18. 7. 2011

V sobotu 9. července 2011 jsem se s českou fouskou Aby z Honsova sadu účastnili lesních zkoušek ohařů pořádané OMS Benešov v honitbě Mysliveckého sdružení Domašín. Ač se zkoušky konaly za extrémních podnínek, když teplota atakovala téměř "třicítku", Aby při zkouškách uspěla v I. ceně s celkovým počtem bodů 220 se umístila na celkovém 3. místě. Ony vůbez zkoušky byly takovým přeborem českých fousků, když ze šesti ohařů byli fousci celkem 4. Do celkového počtu 6 startujícíh nás doplnil jeden irský setr a jeden výmarský ohař. Vítězství si odnesl fena českého fouska Bety z Lovčických tarasů vedená přítelem Janem Šabatkou, která po hezchabné práci opět potvrdila nadvládu českých fousků "z Lovčických tarasů". Na druhém místě skončil Ing. Strakatý s českým fouskem Alanem z Lubiechowa. I na čtvrtém místě skončil český fousek, páté místo zbylo na výmarského ohaře a irský setr pro chybu na šoulačce nedokončil.

S výsledkem jsem byli nesmírně spokojeni, i když chyby, kterých se Aby tentokrát dopustila, byly trestuhodné (vůbec poprvé zkazila ohrátku s liškou a přinesla ji až na druhý povel a stejně dopadla i při vlečce s liškou, kdy musela být podruhé uvedena na vlečku). "Dvojka" z houštiny, kde kromě rozhodčího nic nebylo, v téměř třicetistupňovém vedru nás opravdu netrápila.

Fakt, že všichni čtyři fousci i ve třiceti stupních uspěli jsou dokladem toho, že český fousek pracuje opravdu ve všech klimatických podmínkách a zdárně tak naplnili hesko našeho klubu "Český fousek - pes pro Českou krajinu".