Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návrat Czárky

13. 7. 2017

Po více než třech letech se do naší chovatelské stanice vrátila fena českého fouska Czárka od Bouňovské studánky (vržena 15. ledna 2014 - vrh C), kterou jsme v roce 2014 prodali do Skotska jednomu tam žijícímu Čechovi. Úplně jednoduché to však nebylo, protože Czárka a její parťák Hector (také český fousek ENDI z Březové stráně) byli po nehodě svého pána umístěni v Hetta Huskies u města Enontekiö na severu Finska. Ač jsme se vlastně od již ledna tohoto roku pokoušeli oba psy do republiky dostat, podařilo se nám to až 27. června 2017, kdy jsme s Ing. Pavlem Dostálem, mezinárodním sekretářem KCHČF podnikli cestu 310 km za polární kruh, abychom je přivezli. Přiznám se, že to byl takový zvláštní pocit, pozorovat o půlnoci na obloze slunce. Tak jsem alespoň zažil polární den…

Oba dva jsou psychicky v pořádku, a ač byli v Hetta Huskies oba dva využíváni jako saňoví psi, přihlásil jsem se s nimi 5. srpna 2017 na vodní práce.

Na připojených fotografiích poznáte Czárku od její matky Aby velmi těžko, Czárka nemá bílé ponožky. Naopak Hector je bělouš a na rozdíl od Brity nemá takové znaky a navíc má na levé lopatce hnědou plotnu.

 

Náhledy fotografií ze složky Czárka a Hector