Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás

16. 2. 2008
Naše chovatelská stanice byla založena na sklonku roku 1999, zpočátku pro chov českého fouska, jemuž se věnuje můj manžel. Jeho prvním psem byl Viki z Votického vrchu, chovný jedinec, který byl vlastně prapůvodcem našeho pejskaření.

Následovalo pořízení první feny tohoto plemene, která též byla chovná, ale během březosti o štěňata přišla a už od té doby nezabřezla. Bohužel do současné doby se nám nepodařilo odchovat žádný vrh českého fouska. Ač s fousky měl řadu pracovních úspěchů, pro vrozené exteriérové nebo vlohové vady se manželovi nepodařilo dovést žádnou z následných fen do chovu. V současné době má však velice nadějnou roční fenečku. Tak všichni doufáme, že se snad konečně ta smůla protrhne a dočkáme se i vrhu našeho národního plemene.

Já jsem si v roce 1999 pořídila svou první fenu, drsnosrstou jezevčici, která odchovala dva vrhy po šesti šťěnatech. Vzhledem k tomu, že se u potomků po různých psech objevovaly dědičné vady chrupu, dále jsme na této feně nechovali. Pak přišla do naší smečky malá hrubosrstá vendeéská basetka Megie Icking, též moje, která měla zatím jeden vrh. Psí společenství poté rozšířila fena baseta Bety z Hlubocké hájovny. V letošním roce jsem si pořídila fenečku z chovatelské stanice Elve Bohemica, a dovezla nyní již čtyřměsíční fenečku Agátu Idnys Slovakia ze Slovenska. Obě nadějné vendeénky.